Det finnes mange julekalendere, men ingen er viktigere enn Brannvesenets julekalender, for den kan redde liv og verdier.

Elever i 4. trinn på nesten alle barneskoler i Bamble, Drangedal og Porsgrunn får i disse dager besøk av oss i Grenland brann og redning. Her snakker vi om brannvern og deler ut papirversjonen av Brannvesenets julekalender som kan brukes til å vinne flotte premier i den viktige og digitale kalenderen, www.brannvesenetsjulekalender.no.

Selv om det er elever i 4. trinn på grunnskolen som får besøk av oss og mottar papirkalenderen, så kan alle som vil åpne lukene i den digitale kalenderen. Her får man brannforebyggende tips servert i form av korte og morsomme filmsnutter produsert av brannvesen og barn fra ulike steder i Norge. Grenland brann og redning har også bidratt med egenprodusert film.

Dessverre er advent og jul den tiden av året da mange opplever brann i hjemmet sitt. I den travle og kalde førjulstiden fyrer vi mye i peis og ovn, vi lager mer mat enn vanlig, vi pynter med stearinlys og mange overbelaster det elektriske anlegget sitt. Brannsikkerheten hjemme er selvfølgelig de voksnes ansvar, men brannvesenet er mye i kontakt med barn og vet at de er flinke holdningsambassadører i hus og hjem. Ofte vet barn best – og mest! I hvert fall med hjelp fra Brannvesenets julekalender!