Brannkonstabel er et attraktivt yrke og får inn mange søkere til ledige stillinger. Alle stillinger hos oss vil kunngjøres på egen hjemmeside og hos NAV, https://arbeidsplassen.nav.no/stillinger.

Bakgrunn og utdanning

Brannkonstabel er hovedsakelig et praktisk yrke, og i dag rekrutterer vi fortrinnsvis personer med erfaring og fagbrev fra et relevant teknisk yrke, for eksempel mekaniker, tømrer, rørlegger eller elektriker. En brannkonstabel må ha god fysikk og god psykisk helse. Personlig egnethet betyr mye når vi ser etter nye medarbeidere. Vi vil at våre ansatte skal gå foran som gode eksempler. Aktuelle kandidater kalles inn til tester og intervju og vi ringer alltid referanser.

I dag får ansatte yrkesutdanning som brannkonstabel etter at de ansettes. Utdanningen består av internopplæring lokalt hos oss og kurs ved Norges brannskole i Tjeldsund, http://www.nbsk.no. I fremtiden vil brannkonstabler bli rekruttert etter utdannelse, på lik linje som ambulansepersonell og polititjenestemenn. Utdanningen vil bestå av toårig påbygging ved en egen fagskole, les her for mer informasjon.

Arbeidsoppgaver

En brannkonstabel utfører ulike vedlikeholds- og driftsoppgaver, samt utrykningstjeneste som blant annet sjåfør, røyk-/kjemikaliedykker og redningsmann. I tillegg forventer vi at våre brannkonstabler bidrar i det forbyggende arbeidet gjennom opplæring, motivasjonskampanjer eller ved å stå på stand. Arbeidstiden vil være forutsigbar, men endring av turnus, skifte av vaktlag og dagtidsarbeid må påregnes.

Fysiske opptakskrav for brannkonstabel heltid

Arbeidstilsynet definerer krav til tilfredsstillende fysisk helse for røyk- og kjemikaliedykkere, her kan du lese mer. Ved rekruttering er vi på utkikk etter søkere som er fysisk aktive i hverdagen. Aktuelle kandidater vil bli testet på:

  • 3000 meter løping på bane
  • 400 meter svømming
  • Tredemølle, armhevninger, knebøy og liggende hangups
  • Teori og samarbeid
  • Praktiske ferdigheter, høyde og klaustrofobi

Fysiske opptakskrav for brannkonstabel DELTID

  • Tredemølle, armhevninger, knebøy og liggende hangups
  • Teori og samarbeid
  • Praktiske ferdigheter, høyde og klaustrofobi