1. desember starter nedtellingen til selve julaften, og de fleste forbinder nok denne dagen med nettopp det. Men 1. desember er også den nasjonale røykvarslerdagen. Hensikten er å minne deg om å sjekke røykvarslerne dine slik at du kan du gå julen og et nytt år i møte, vel vitende om at ditt viktigste branntekniske hjelpemiddel fungerer.

Vil du lese mer om røykvarslere, klikk her.

Brann og redningssjef Morten Meen Gallefos og leder for forebyggende avdeling, Hanne Kjersti Pedersen, var ikke vanskelig å be da de ble spurt om å stå modell for selve røykvarslerdagen.

Har du forresten hatt brannøvelse hjemme?

Ved å sette brannsikkerhet på dagsorden kan du redusere risikoen for brann og evt. være godt forberedt den dagen det utenkelige skjer. En fin aktivitet i desember kan være å gå gjennom brannsikkerheten i boligen din/deres. Det er flere ting du bør tenke på og sjekke, og evt. snakke med de andre i husstanden om, deriblant rømningsforhold ved brann, røykvarslere, brannslukkeren, oppmøteplass på utsiden av boligen og hva dere bør gjøre og ikke gjøre hvis brannvarsleren begynner å ule.

Kanskje vi ses!

1. desember vil du kunne se oss på mange av de stedene du kjøper julegaver og julemat. Vi deler ut gratis batterier og gir dere gjerne noen gode råd om brannsikkerhet.