1. desember starter nedtellingen til selve julaften, og de fleste forbinder nok denne dagen med nettopp det. Men 1. desember er også den nasjonale røykvarslerdagen. Hensikten er å minne deg om å sjekke røykvarslerne dine slik at du kan du gå julen og et nytt år i møte, vel vitende om at ditt viktigste branntekniske hjelpemiddel fungerer.

Vil du lese mer om røykvarslere, klikk her.

Brann og redningssjef Morten Meen Gallefos og leder for forebyggende avdeling, Hanne Kjersti Pedersen, var ikke vanskelig å be da de ble spurt om å stå modell for selve røykvarslerdagen.

Har du forresten hatt brannøvelse hjemme?

Mange tenker at branner ikke kan skje skje i eget hjem, men det kan brenne hjemme hos alle. Ved å sette brannsikkerhet på dagsorden kan du redusere risikoen for brann og evt. være godt forberedt den dagen det utenkelige skjer. En fin aktivitet i desember kan være å ta med hele familien på leting etter gode rømningsveier, sjekke røykvarslere, kontrollere brannslukkeren og snakke om hva dere bør gjøre hvis brannvarsleren begynner å ule.

Juletrepynt

Grenland brann og redning har pyntet ett av trærne langs Hydrovegen i Porsgrunn og flaggstanga ved brannstasjonen i Bamble med lyslenker og røykvarslere. Røykvarslere skal fortrinnsvis monteres i taket, og ikke brukes som julepynt. Vi har imidlertid fått tak i utgåtte varslere for å minne alle som kjører eller går forbi om at nå er tiden inne for å sjekke røykvarsleren.