Spørsmål?

Her kan du finne svar på mange vanlige spørsmål (FAQ). Dersom du ikke får svar på spørsmålet ditt under FAQ så finner du kontaktinformasjon og organisasjonskart under.

Ved generelle henvendelser og spørsmål kan du sende en e-post til post@gbr.no. 

For henvendelser og spørsmål om feiing og tilsyn i boliger og hytter bruker du e-post-adressen feiervesenet@gbr.no

Ønsker du å:

  • sende oss melding om overnatting
  • søke om å selge eller skyte opp fyrverkeri
  • sende oss melding om montering eller fjerning av ildsted

Da finner du elektroniske søknads-/meldeskjema under https://kommune24-7.no/0805.

Ansatte

Under finner du kontaktinformasjon til ansatte i Grenland brann og redning. Har du generelle...

les mer

Ofte stilte spørsmål

Når kommer feieren?

Feiing og tilsyn skal være behovsprøvd. Det betyr at noen boliger vil få årlig besøk av feieren, mens andre vil oppleve at det kan ta lenger mellom hver gang. Vi varsler både feiing og tilsyn via SMS 2-4 dager i forveien. Dersom tidspunktet ikke passer så kan man ta kontakt og gjøre ny avtale.

Hvorfor må jeg betale feiegebyr?

Feie- og tilsynsgebyr går til å opprettholde tilbudet om feiing og tilsyn, og det henger ikke sammen med hvor ofte en bolig får utført tjenesten. 

Hvor kan jeg leie redningsvest?

Vi har utleie av redningsvester ved brannstasjonen i Brevik mellom kl. 0700 og 2200 alle dager. Brannstasjonen kan være ubemannet ved oppdrag og andre ærender, så det kan være lurt å ringe vår utrykningsleder i Brevik på tlf. 907 36 586 for å avtale når det passer å komme innom.

Bamble bibliotek og litteraturhus på Stathelle  har også tilbud om utlån av redningsvester til Bambles befolkning. Trykk her for mer informasjon og åpningstider. 

I Drangedal har vi dessverre ikke utleie eller utlån av redningsvester. 

Kan jeg fyre opp kvist og kvast i hagen?

Det er forskjellige lovverk og forskrifter å forholde seg til dersom man ønsker å fyre opp bål:

  • I Porsgrunn og Bamble kommune regulerer lokale forskrifter om åpen brenning og brenning av avfall i småovner at det ikke er tillatt å fyre opp bål i hagen dersom du bor i tettbygd strøk. Denne forskriften er det Miljørettet helsevern som forvalter. 
  • Utenfor tettbygd strøk er det normalt OK å brenne kvist og kvast i hagen, så lenge man overholder aktsomhetsplikten. 
Kan jeg fyre opp bål i skogen?

I Norge er det generelt bålforbud i eller i nærheten av skog og annen utmark mellom 15. april og 15. september. Det er likevel mulig å tenne bål i denne perioden, så lenge forholdene er slik at det åpenbart ikke er fare for spredning, eks. hvis det fremdeles ligger snø på bakken. Aktsomhetsplikten gjelder uansett. 

Jeg ønsker å sende opp fyrverkeri. Hva gjør jeg?

Det er tillatt å sende opp fyrverkeri på nyttårsaften mellom kl. 18:00 og 02:00, med unntak av gjeldende forbudssoner som er gitt i lokale forskrifter. Dersom man ønsker å sende opp fyrverkeri utenfor denne perioden så skal søknad sendes til Politiet.

Jeg er bekymret for brannsikkerheten til en nabo. Hva gjør jeg?

Dersom du er bekymret for brannsikkerheten hos en nabo eller en annen du kjenner, så kan du ta kontakt med oss, enten ved å ringe (se “kontakt oss”) eller ved å sende oss et tips på www.branntips.no.

Vi skal overnatte på en skole eller barnehage. Hva gjør vi?

Dersom dere skal overnatte i bygg som ikke er beregnet for dette må dere få tillatelse fra eier og melde fra til brannvesenet. Skjema og retningslinjer finner du elektronisk under https://kommune24-7.no/0805.

Har du et spørsmål?