Norges første brannbil ble levert til brannstyrken i Oslo, eller Kristiania som byen het den gangen, i januar 1912. Brannbilen ble produsert hos den tyske produsenten Justus Chr. Braun i Nürnberg som var tidlig ute med å produsere biler og utstyr til brannbekjempelse.

Noe av det som kanskje er mest oppsiktsvekkende med bilen er at den var elektrisk. Ja, du leste riktig. Norges første brannbil var elektrisk. Men går man drøye 120 år tilbake i historien var det slett ikke så oppsiktsvekkende. Da den den første virkelige brukbare elbilen ble laget på 1880-tallet tok det ennå noen år før bensinbilene inntok manesjen. Bensinbilene hadde imidlertid lengre rekkevidde, og når bensinbilen etterhvert ble levert med selvstarter tok den mer og mer over. En annen medvirkende årsak til overgangen fra strøm til fossilt brensel var mangel på strøm og tilgang på lademuligheter.

Det var stor skepsis til Norges første brannbil, og brannsjefen var blant dem som ikke ville ha den. Grunnen var etter sigende rekkeviddeangst. Og det skulle kjapt vise seg at han og de andre skeptikerne hadde rett. På den første prøveturen til Sandvika med åtte manns besetning, brukte bilen 42 minutter. På hjemturen, i dyp snø, gikk batteriene fort tomme og bilen måtte derfor dyttes på store deler av hjemturen. Tipper at stemningen ikke var på topp akkurat da, i alle fall ikke blant skeptikerne.

Doning veide nesten 4,5 tonn og batteriet ga en effekt på 33 hk. Bilen hadde bakmontert pumpe, men vanntank hadde den ikke. Det ble først vanlig på 30-tallet, og da hadde bensinmotoren tatt over brannbilmarkedet. 

Prislappen på bilen var 22.500 kroner i 1912. Det tilsvarer riktignok i underkant av 1,8 millioner 2025-kroner, men det er faktisk godt under en tredjedel av det en moderne brannbil koster i dag.