Vil du jobbe for et tryggere Grenland?

Grenland brann og redning IKS har i dag 145 ansatte og 7 brannstasjoner i Drangedal, Bamble, Kragerø og Porsgrunn kommune. Hovedkontor og administrasjon ligger på brannstasjonen på Herøya i Porsgrunn. 

Vi ønsker å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som utnytter potensialet i befolkningens samlede kompetanse.  Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss.

Hos oss får du flotte kollegaer i et godt arbeidsmiljø og spennende arbeidsoppgaver!

Alle ledige stillinger hos oss vil du også finne under Ledige stillinger på nav.no

Akkurat nå har vi ledig stilling som brannkonstabel deltid i Kragerø. Klikk under for mer informasjon.  

Her kan du lese litt mer om hva de ulike type stillingene hos oss innebærer og krever.
Branninspektør

Branninspektører jobber med forebyggende oppgaver som blant annet tilsyn i særskilte brannobjekter, informasjonsarbeid, undervisning, øvelser, o.l. Vi har behov for mange forskjellige bakgrunner i forebyggende avdeling, og har derfor ikke krav til utdanning. Etter ansettelse må man ta forebyggendekurs ved Norges brannskole, dersom man ikke har dette fra før.

Høgskolen på Vestlandet tilbyr branningeniørstudier. Dette er et spennende studie med mange muligheter, for eksempel jobb innen forebyggende brannvern eller jobb som brannteknisk rådgiver. Søkertallene til dette studiet har avtatt, og det er grunn  til å tro at dette skyldes at mange unge ikke kjenner til studiet. Les mer under:

https://www.hvl.no/studier/studieprogram/2021h/ing-brann/

 

Feier/brannforebygger

Feier er et tradisjonsrikt yrke, som også er en av de viktigste brikkene i vårt brannforebyggende arbeid. De utfører boligtilsyn og utfører feiing, og er i kontakt med mange av våre innbyggere i løpet av sin arbeidshverdag. Hos oss har vi både feiersvenner og lærlinger. 

Brannkonstabel

Hva som kreves for å bli brannkonstabel kan variere fra brannvesen til brannvesen. Vi ser etter følgende:

  • Videregående utdanning / fagbrev
  • Arbeidserfaring
  • Førerkort klasse C ( dette er ikke krav for å søke, men må tas innen 6 mnd. etter ansettelse)
  • Du må være over 20 år
  • God fysikk og personlige egenskaper 

Les mer om opptakskrav og fremtidig rekruttering her