I 2022 ble det innført ny prismodell for nettleier som l blant annet medføre billiger strøm om natten. Formålet er å få jevnet ut forbruket gjennom døgnet, slik at forbrukstoppene blir lavere, og vi får utnyttet strømnettet bedre. Det er bra både for lommeboken og for miljøet.

Men husk at halvparten av alle branner har elektrisk årsak, og hvitevarer er godt representert i brannstatistikken. Derfor fraråder vi bruk av vaskemaskin, oppvaskmaskin og tørketrommel når man ligger å sover. Risikoen er langt større enn besparelsen. El-bil kan trygt lades om natten, forutsatt at du bruker en godkjent lader. Andre elektriske apparater bør lades når man er våken, eventuelt i et område hvor brann ikke påvirker personsikkerheten.

Sannsynligheten for at elektriske apparater begynner å brenne er ikke større når man sover, men konsekvensene av en brann kan bli mye større fordi man ikke nødvendigvis våkner av røyklukt.

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer seks av ti at de ikke har røykvarsler på badet eller der vaskemaskinen står. Det betyr at en brann kan få katastrofale konsekvenser.

Lurer du på noe vedrørende den nye prismodellen for nettleie, sjekk lede.no/nettleie. Her finner du også fullstendig prisoversikt.