Fra og med 1. januar 2022 innføres ny prismodell for nettleie. Det vil blant annet medføre billiger strøm om natten. Formålet er å få jevnet ut forbruket gjennom døgnet, slik at forbrukstoppene blir lavere, og vi får utnyttet strømnettet bedre.

Men husk at halvparten av alle branner har elektrisk årsak, og hvitevarer som vaskemaskin, oppvaskmaskin og tørketrommel er godt representert i brannstatistikken.

Vi fraråder bruk av vaskemaskin, oppvaskmaskin og tørketrommel når man ligger å sover. Risikoen er langt større enn besparelsen. El-bil kan trygt lades om natten, forutsatt at du bruker en godkjent lader.

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer seks av ti at de ikke har røykvarsler på badet eller der vaskemaskinen står. Det betyr at en brann kan få katastrofale konsekvenser. Det var i fjor 3383 branner og branntilløp i Norge, og hele 45 personer omkom i brann.

Lurer du på noe vedrørende den nye prismodellen for nettleie, sjekk lede.no/nettleie. Her finner du også fullstendig prisoversikt.