Det er med sorg vi har mottatt melding om at tidligere brannsjef i Porsgrunn kommune, Nicolay Underthun, døde natt til søndag 19/6.

Nicolay, eller Nic som han stort sett ble kalt, var brannsjef i Porsgrunn kommune i nær 20 år før han pensjonerte seg i 2018, 62 år gammel.

Foto: Vivi Sævik, PD, tatt i forbindelse med prosessen rundt felles nødalarmsentral i SørØst politidistrikt i 2011.

Før han ble brannsjef i Porsgrunn jobbet Nic som varabrannsjef i Skien. Han har dermed gjennom flere tiår satt sitt preg på brann- og redningsberedskapen i Grenland. I Porsgrunn var han kjent som en strukturert, nøysom og faglig sterk brannsjef som med kyndig hånd ledet Porsgrunn brann- og feiervesen.

Hver morgen kom Nic syklende fra sitt hjem på Gulset, sommer som vinter, i finvær så vel som i regn. Han var også en ihuga turgåer som har vært på de fleste topper og turløyper som finnes i regionen vår. Dessverre ble han alvorlig syk ikke lenge etter at han sluttet som brannsjef i Porsgrunn, men han var fysisk aktiv lenge etter at sykdommen satt sitt preg på han. Nic var også en ivrig bridge-spiller, og ofte hang hans gode humør sammen med suksess rundt bridgebordet. Som kollega huskes NIc best som en real og tvers gjennom god mann med fine verdier, lun humor og med hjertet på riktig plass.

I denne tunge tiden tenker vi i første rekke på kona Frida og hans tre barn, Ole, Marthe og Thor, samt øvrig familie.

Du kommer til å bli savnet, Nic!