Uansett hvilke planer du har i påsken, så husk på din egen sikkerhet. Brann og andre uønskede hendelser tar aldri fri. Hvis du er litt «føre-var» og bruker sunn fornuft kan du redusere risikoen for unødvendige hendelser i påsken.

Snakk sammen om hva som kan gå galt – hvordan dere kan unngå det – og til slutt hvordan konsekvensene kan bli minst mulig dersom det likevel skjer noe uønsket. Dette kalles risikovurdering. En risikovurdering trenger aldeles ikke være skriftlig, det viktigste er å tenke etter – før det skjer.

Og husk for all del røykvarsler på hytta, i campingvogna/-bilen eller i båten, og pass på å ta med litt førstehjelpsutstyr på tur. I tillegg håper vi at dere vil trenge solbriller og masse solkrem denne påsken.

Trenger du hjelp i påsken, så kan du være trygg på at nødetatene er fullt bemannet og klare til å hjelpe akkurat deg og dine!

Er du usikker på akkurat hvor du er? Appen Hjelp 113 sender automatisk melding om hvor du er dersom du ringer 110, 112 eller 113 fra appen. På den måten kan nødetaten spare mye tid på å lokalisere hvor situasjonen har oppstått. Last ned og start appen Hjelp 113 nå. Last ned appen Hjelp 113 – Norsk Luftambulanse