Tid: 10:00 – 14:00

Sted: Brannstasjonene i Bamble, Drangedal, Kragerø og Porsgrunn

Vi viser frem brannbiler og utstyr og du kan snakke med en ekte brannmann. Det blir også arrangert spennende og morsomme aktiviteter, nyttige stands, morsomme demonstrasjoner og andre aktiviteter for store og små.

Og hva med Bjørnis? Han finner du på Porsgrunn brannstasjon kl. 1100, på Bamble brannstasjon kl. 1200 og på Kragerø brannstasjon kl. 1315.

Vi håper du tar turen til en av stasjonene våre. Om du er 2 år eller 80 år spiller ingen rolle. Du er like velkommen uansett. I Porsgrunn blir det salg av kioskvarer. På de andre stasjonene blir det enkel bevertning.

Bildet er fra barnehageturneen til Bjørnis i 2020.
Bildet er fra Åpen brannstasjon i Porsgrunn i 2019.

Åpen brannstasjon er en del av Brannvernuka, en nasjonal kampanje som gjennomføres uke 38 hvert år. Vi bruker brannvernuka, og ukene før og etter, til å besøke alle barnehagene i de fire eierkommunene våre. Her får barna lære om brannsikkerhet, vi danser og synger og barna får møte den flotte ambassadøren vår, Bjørnis.

Les mer om kampanjen på Brannvernuka.no.

Ladevettreglene

Ladevettreglene er en del av brannvernuka. Her finner du de!  

Ha brannøvelse hjemme!

Hvis det skulle begynne å brenne, gjelder det å gjøre de riktige tingene raskt og i riktig rekkefølge. All erfaring viser at det nytter å øve. Mange liv og store verdier har blitt reddet fra brann fordi de involverte hadde trent på hvordan de skulle opptre. Med Brannvernuka håper vi å inspirere til økt hyppighet av og bedre kvalitet på brannøvelser på arbeidsplasser, i barnehager, skoler, institusjoner og ute i de tusen hjem. Les mer om brannøvelse hjemme under Brannøvelse hjemme | Grenland Brann og Redning (gbr.no).